Avocat Nechita Teodora

STUDII, CARIERĂ, PRINCIPII

Telefon: 0740 422 149

Prezentare avocat Nechita Teodora

Studii:

  • Absolventă a Facultății de Drept, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași

  • Master în Drept Privat Internațional, Facultatea de Drept, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași

  • Absolventă a "Institutului Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților"


Membru al "Uniunii Naționale a Barourilor din România" - Baroul Iași

În calitate de membru al "Uniunii Naționale a Barourilor din România" - Baroul Iași, am avut ocazia de a întâlni situații juridice care m-au motivat să cred în necesitatea atenției ce trebuie acordată problemelor teoretice și practice referitoare la drepturile fiecărei persoane. Consider că trăim într-o societate în care drepturile trebuie respectate și apărate, o societate în care este necesară acordarea atenției cuvenite acestor drepturi, întrucât acestea nu reprezintă doar o realitate, ci mai mult, o finalitate a întregii noastre activități.


Întrucât acumularea de noi cunoștințe este strict necesară în domeniul juridic, am urmărit o continuă perfecționare în domeniu și am participat la diferite alte activități și simpozioane în domeniul juridic atât pe plan național cât și internațional:

  • Programul Erasmus-Socrates la Facultatea de Drept, Universitatea Insulelor Baleare, Palma de Mallorca, Spania;

  • Seminarul "Mișcarea pacifistă și drepturile omului în conflictul Israel-Palestina";

  • Simpozionul "Convenția Europeană a drepturilor și jurisdicția CEDO. Rolul și contribuția avocatului. Considerații privind excepția de neconstituționalitate".


Personalitatea și principiile după care mă ghidez m-au determinat să aleg cariera de avocat și să pot astfel să le ofer clienților mei posibilitatea de a obține dreptate.

"Justice delayed is justice denied" - William Ewart Gladstone